Volkswagen kontak arızası ve cozumu

Haftanın ilk günü 11.07.2016 pazartesi tatil bitti ve biz çalışmaya başladık. Daha önce işini yaptıgımız bir yakınımız aracılıgıyla bizlere ulaşan müşterimizin Volkswagen arabasında kontak arızası meydana gelmiş tabi önce kontak döndügünden dolayı elektrikçiler, tamirciler ve etraftaki çok bilenler derken otomobili bir deyim yerindeyse sıkıdan geçirmişler. Son olarak birde Murat ustaya danışın diyen yakınımız telefonumuzu müşterimize vermiş.  Pazar günü yani dün aradılar sıkıntı nedir diye sordugumda ” anahtar kontakta boşa dönüyor – bütün ışıklar yandıgı halde marş basmıyor – anahtar kontaktan çıkmıyor ” demesi üzerine teşhisi koydum ve arabanın başına gelmem gerektigini söyledim.  Somut olarak görmeniz için sizlere sıkıntının videosunu hazırladım şuanda Youtube`ye yükleniyor aşagıda onu izlediginizde daha net olarak anlayacaksınız bu malesef ki Volkswagen, Seat, Skoda`larda kronik hastalıktır mesela çok yakın arkadaşımın Audi A3 kontak arızası yaşadıgına şahit oldum bu kendi içimizdede meydana gelen durumlardandır.

Sonuç olarak çözüm nedir ?

Çözüm istanbul içerisinde hikamet ediyorsanız yani ( Çavuşbaşı, Levent, Eminönü, Taksim, Kasımpaşa, Dolapdere, Esenler, Başakşehir, Behçelievler, Silivri, Tuzla ) hatta arabanın ulaşabilecegi her yere biz gelebiliyoruz peki gelemedigimiz yerlere nasıl yardım ediyoruz onuda söyliyelim kontagı söktürüyor kargo ile alıp gerekli onarımı veya değişimi yaptıkta sonra sizlere tekrardan aynı gün içerisinde yolluyoruz.

Volkswagen aracımın kontak anahtarı dönmüyor ne yapmalıyım ?

Cevap:  Yolda kaldıysanız kontagın üzerine herhangi bir cisimle bakalitleri söküpte tıklarsanız yani bir titreşim verirseniz dönecektir tabiki bu bir kaç defa döner sonrasında tamamen gidecektir hemen bizlere ulaşınız.

Volkswagen kontak anahtarım yuvadan çıkmıyor ?

Cevap: Dönüyorda çıkmıyorsa sizlerde yolunuza devam edin gideceginiz adrese kadar gidin arabayı çok zorda kalmadıkca stop etmeyin ulaşım sagladıktan telefon irtibatına gecerseniz sizinde sorununuz çözülür dövde parçası kırık oldugundan sıkışma yapmış.

Volkswagen arabamın kontak anahtarı boşa dönüyor?

Cevap: İşte bu mesela bu yazıyı yazmama sebep olan arıza dönüyor marşa yaylama vermiyor dolayısıyla arabam çalışmıyor peki vurdurarak çalışırmı evet çalışması muhtemel eger sizlerde herhangi bor otoparkta veya bir dinlenme tesisinde magdur olduysanız sizlerde bu şekilde ilerlebilirsiniz yukarıdaki videoyu izlerseniz hatayı göreceksiz.

Kontak termigi ne işe yarar ?

Kontak termigi bütün arabalarda var bunun markası ve modeli olmaz anahtarı kontaga takıp çevirdiginizde arabanın bütün elektrik tehsisatının bir nevi şartelidir diyebiliriz kaldırdıgınızda devreyi açıyor ve arabaya artık çalışabilirsin diyorsunuz sonundaki yaylanmada marş dinamosuna dön bakalım dönki çalış emrini vermektir. Kontak termigi bozulursa arabanın kontagı döndügünde ışıklar göstergeye gelmez gelsede son emri yerine getirmez.

Aslında bu konuyu Seat kontak arızası, skoda kontak arızası, audi kontak arızası diye ayrı ayrı açmam gerekiyordu ben öyle yapmadım hepsini tek bir konu üzerinde paylaştım umarım Vag grubu araç sahiplerinede faydalı olabilmişimdir şimdilik huzurlarınızdan ayrılıyor kazasız, keyifli sürüşler diliyorum.

Murat Celik

İstinye oto anahtarı

peugeot 407 arabamın anahtarı kayboldu

peugeot 407 anahtar görseliSevgili takipcilerimiz ve okurlarımız öncelikle Ramazan bayramınızı en içten dileklerimzle kutluyor Allah`tan bize nice güzel bayramlar nasip etmesi için dualar ediyoruz.  Dün yani 06.07.2016 Çarşamba akşamı istanbul Sarıyer`de bulunan Rumeli Kavagı Altınkum plajından mahalle otoparkında kilitli bulunan bir peugeot 407 arabaya müdahale etmek için yola çıktık.  Malesef düşündügünüz gibi tatilini degerlendirmek icin ailesiyle birlikte bir deniz havası alma düşüncesiyle plajlara akın eden müsterilerimizden sadece biriydi.  Hasan bey ” malesef peugeot 407 arabamın anahtarı kayboldu ” Murat bey siz yapıyormuşsunuz diye heyecanlı bir şekilde telefon açtı bize sıkıntı yapmayın başramdada çalışıyoruz diyerek derhal uzandıgım yerden kalktım hazır kıta olan aracıma bindim ve yola koyuldum.

Gittigimde peugeot 407 marka otomobil kilitliydi şortun cebinde unutulan uzaktan kumanda denizin kumlarına karışmış ve birdaha bulunamamış neyse hemen aparatlarımızla arabanın kapısını açtık saat yaklaşık 21:30 civarındaydı kaputu açtık oradan motor beynini söktük arabanın güvenlik koduna ulaşmak için bunu yapmak zorundayız fakat bazı kişilerde bu kod bulunuyor ozaman beynin sökülmesine gerek kalmıyor bu gibi durumlarda sadece kapı kilidindeki mekanik şifre için fişek dedigimiz tüpü söküyoruz. Kapının kilit şifrelerini okuduktan sonra kayıp edilen peugeot 407 uzaktan kumanda için metal kısmını oluşturmuş oluyoruz bu aynı zamanda kondagıda açacak ondan şüphemiş yok bu işlemi bitirdikten sonra artık kontagimiz dönüyor fakat arabamız çalışmıyor olacak.

Yanımızda getirdigimiz ham peugeot 407 anahtar artık elektronik cihazlarımızın arabaya müdahale etmesi sonucu arabaya tanıştırılacaktır. Hemen dol dayamanın altında bulunan obd ( diagnostic cihaz ) girişinden arabayı çalıştırıyoruz tabi uzaktan kumandasıda otomatik olarak alacaktır bu arabanın sistemi bu şekilde çalışıyor. Kumandanın pili kapısını açamayıp magdur olanlar icin söylüyorum “1620” sökmek için vida yoktur kapaklar geçmedir ortadan ikiye bölünerek degişmesi mümkündür.  Ayrıca arabanın başına vardıgımızda birdaha böyle birşey yaşaak istemiyorum diyen müsterilerimiz icin sadece arabayı çalıştıran bir adet yedekte yapabiliyoruz arabanın yazılımı buna izin veriyor bilginize sunar şimdide sizlerin kafasına takılan sorulara geçmek istiyorum.

  1. Peugeot 407 arabamın anahtarı kayboldu tekrar bulursam kullanabilirmiyim ?

Cevap: Biz onu etkisiz hale getiriyoruz bulsanızda çalıştıramazsınız fakat tekrar açtırmanız mümkün yani kullanabilirsiniz.

2. Yaptıgınız peugeot 407 anahtar beim kaybettigimiz peugeot 407 uzaktan kumandalı anahtar ile aynımı herhangi bir sorun yaşarmıyım çünkü arabam kaskolu ?

Cevap: Orjinal ürünlerle çalıştıgımızdan dolayı böyle bir sorunla bu zamana kadar kimse karşılaşmadı sizlerde karşılaşmayacaksınız bundan emin olabilirsiniz aksi olsa zaten şuanda bu piyasada öncülük yapan firmalardan biriyiz kimseye hizmet veremeyiz o yüzden müsterih olun.

3. Kilitli olan arabama açarken bir zarar veriyormusunuz cam kırılıyor sanırım veya kilit deliniyormuş dogrumu ?

Cevap: Tabiki hayır biz kilitli kalan arabaları zarar vermeden açıyoruz ayrıca cam kırılması bizim meslegimiz hiç bir alanında bulunmuyor kilitte delinmiyor zaten yukarıda okuduysanız kilit delinse oradan şifreleri alamayız dolayısıylada anahtar yapmamız oldukca zorlaşır.

4. Acil olarak burdan gitmem gerekiyor size onay verdikten sonra nekadar süre sonra aracımı teslim edeceksiniz ?

Cevap: Ortalama başına gelip arabayı çalıştırmamız 1 ila 2 saat sürüyor bu zaman azılıyor ama hiç artmıyor komple kayıp oldugu icin biraz işciligi ve emegi fazla.

Yukarıda bize soracagınız soruların başlıcalarını açıkladım hala birşeyler eksik kalmışsa mutlaka bizleri arayınız geçmiş olsun.

Hoşçakalın

renault megane 3 arabamın anahtarını kaybettim

Bugün 01.07.2016 cuma sabahın erken saatlerinde telefonumuz çaldı hemen açtım ve buyrun dedim. ” Ben Metin renault megane 3 arabamın anahtarını kaybettim hemde kartlı şuanda araba garajda ve babamın haberi yok bana çok kızacak bunun bir çözümü varmı abi ” dedi. Benim cevap vermememi beklemeden anlattıkça anlatıyor bir saniye diyerek sözünü kestim.

Renault megane 3 anahtar

Öncelikle Renault Megane 3 degil ülkemiz topraklarında gezen bütün arabalara anahtar yapıyoruz kartlı olmasıda çok önemli degil ayrıca biz bu işten hayatımızı idame ettiriyoruz sadece siz kaybetmiyorsunuz ki çözülür merak etmeyin deyip telkinlerde bulunduktan sonra biraz sakinleşti.  Peki nasıl yapacaksınız, servise çekmemize gerek yok mu, orjinal mi, kaskoda sorun yaşarmıyım diyerek konuşmamız devam etsede bütün işleyişi kendisine anlattım bu durumu açık ve net şekilde sizlerede aşagıda anlatacagım bu aşamaya geçmeden önce sizlere Renault Megane 3 anahtar yapısından bahsedecegim bu aradaba iki çeşit sistem var biri kartlı biride sustalı dedigimiz katlanabilir tipte ayrı özellikleri hatta sorunlara sahipler şimdi dikkatli okuyun.

Metin beyden konum ve yer bilgisi aldıkta sonra makina ve takımlarımızla hemen yola çıktık. Araba Beykoz Çavuşbaşı merkezde kalmış yanına vardıgımızda bir tebessümle biraz sohbet ettikten sonra çalışmaya başladık. Maymuncuk diye tabir ettigimiz ( ustanın kullandıgı malzemelere denir ) ürünlerle arabaya zarar vermeden profesyonelce kapısını açtık sonra bilgisayarımızı Obd girisine ( arabının bilgisayar ve diagnostic cihaz baglantı noktası ) taktık. Programlama yaklaşık olarak 12 dakika sürüyor biraz bekledikten sonra başarılı bir şekilde arabayı çalıştırdık sonra kapı kilidini söktük mekanik şifrelerini degistirdik bununda sebebi eski kartı bulan zaten çalıştıramaz ama kapıyıda açmasın mantıgıyla bunu yaptık güzelde oldu.  Arabanın eller serbest dedigimiz anahtarsız giris sistemide aktif halde müsterimize teslim ettik.

Konumuzu Renault megane 3 anahtarımı kaybettigim başlıgı altında açsamda aslında söylediklerim Renalut Clio 4 – Renault Fluence –  Renault Latitute  ve Renault Captur modelleri icinde geçerlidir.

Kurtarıcıların girmedigi kapalı otoparklarda, yediemin veya evinizin önünde kayıp ettiginiz Renault modelli arabalar icin mutlaka bize ulaşın atacagınız konum sayesinde aynı gün arabayı yatırmadan ruhsat sahibiyseniz aracınızı teslim edebiliriz. Orjinal yazılım ve ürünler kullanıyoruz unutmayın servisler dahi bizlerden zaman zaman yardım ve destek alıyor kesinlikle yadırgamayın arabanızın başına birşey geleceginden kesinlikle endişe etmeyin.

 

  • Renault Megane 3 kontak anahtarlı yani ( sustalı katlanabilir ) dedigimiz uzaktan kumandanın genelde arabayı çalıştırma sorunu yoktur fakat düşme ve suya girme durumunda bunlar yaşanabilir kronik rahatsızlıgı kilitleme veya açma butonlarındaki hissiyatların kaybolup arabaya müdahale edememe sıkıntısı ancak kesinlikle tamir olur.
  • Renault megane 3 kartlı anahtar ” kart pili zayıf uyarısı veriyor ” uyarısı almanız arabanın çalışmasına engel olmaz elektronik sistemine zararda vermez yolunuza devam edebilirsiniz.
  • Renault megane 3 sustalı anahtar yay mekanizmasının bozulmasıda olası bir durumdur bunun için kasa degişikligi yaptırmanız gerekiyor.
  • Renault megane 3 kart pili 2032 sitemizde nasıl degistirildigi yazıyor yine aynı şekilde katlanabilir olan sustalı uzaktan kumanda içindeki pilde 2032 onunda videosunu hazırlayıp paylaşacagız.

Yukarıda yapısından bahsettigimiz arabamızın simdide kullanıcıların aklında belirlenen soruların cevaplarını yayınlayalım istedim.

  1. )  Arabamın anahtarını kaybettim  veya çaldırdım emin degilim sizden yardım alsam hırsızların elindeki ne olacak peki ?

Cevap:  İşleme başladıktan sonra arabanın yanında olmayan yani kodlamaya katılmayan kartlı anahtar veya normali fark etmez arabaya hiç bir müdahalede bulunamaz.

2)  Sizin yaptıgınızla yetkili servisten getirttigimiz arasında nasıl bir fark var satarken böyle bir olayın yaşandıgını anlarlar mı problem yaşarmıyım ?

Cevap: Onu biz dahil kimse anlayamaz yetkili serviste onlayamaz çünkü orjinal kart veya uzaktan kumanda kullanılıyor iki fark var biri fiyatı biride arabanın yerinde yapılması başka bir olumsuzluk söz konusu degil.

3) Arabam anahtarım çantamdayken veya cebimdeyken çalışıyor bunu kullanabilecekmiyim yoksa yerine takmam mı gerekli ?

Cevap: Bahsettiginiz özellik akıllı arabaların artık bir çogunda var tabiki özelligi neyse o şekilde devam edecek herhangi bir kısıtlama olmayacak.

Şuan için benim aklıma gelen ve takılanlar bukadar elimden geldigince sizlerin anlayabilecegi şekilde sorunlarınızı sizin tarafınızdan cevapladım yinede kafanıza takılan birşeyler meydana gelirse bizlere yazın geri dönüsümüz mutlaka olacaktar.

 

Bmw F 800 Gs Motor Anahtarı

bmw f 800  gs anahtar

Yazın gelmesiyle motosikletler kapalı otoparklardan çıkmaya başladı. Bununla birlikte ihtiyaçların hemen hemen en başı yedek anahtar sorunu problemidir. Dün ( 14.06.2016) tarihinde Kırklareli`inden gelen Üstün beyin Bmw f800 gs motosikletine anahtar yapma fırsatı bulduk. Üst taraftaki resimdede gördügünüz gibi uç kısmı kırık hatta müsterimiz Üstün beye ” iman kuvveti ile çalıştırmıssın moturu ” diye ufak ufak takıldım diyebilirim.

Bmw motor anahtarı nasıl yedeklendi diye soracak olursanız motorun hiç bir parçasını sökmeden, orjinalligini bozmadan ayaklıgının üstüne kaldırım ortalama yarım saat gibi bir sürede mekanik ucu açtıktan sonra tanıştırma yaptık. Motorun neresinde kaç adet kilit varsa yine hepsini açabiliyorsunuz ayrıca şunu belirtmek isterim diger markalar degilde Bmw motorların anahtarları komple kayıp olursa yani elinizde bilgi alabileceğimiz bir ürün kalmadıysa ozaman işimiz çok zorlaşıyor kesinlikle sizlerde firmamızı ziyaret eden müşterilerimiz gibi tamamen kayıp ettiginizde değilde ne olur ne olmaz deyip önlemini alanlardan olun.

Borusan`ın arabalara istedigi ücretleri biliyoruz lakin motorlara nekadar ücret istiyorlar tam bilememesekte yine fiyatlarımızın onlara nazaran çok daha uygun oldugundan eminim hatta şunu söylemek zorundayım onların getirttikleri belli bir zaman sonra kafa tarafından erime yapıyor yani kauçuk bir malzemeden üretilmiş bizdekiler ömürlük denize, havuza hatta dahada uzaga gidersek makinede bile yıkansa hiç bir problemle karşılaşmayacaksınız direk kontaga takınca motor gümbür gümbür çalışır buna garanti veririz.

Yazımızın sonuna yaklaşmadan altını cizmek istedigim diger bir husus, biliyorsunuz bmw motor çantaları çok pahalı bu sebepledirki sizler çıkmasını alıyorsunuz ayrı ayrı kilit sistemlerine salip oldugundan kontakla digerleri birbirine uyum saglamıyor buda sizin oldukça canınızı sıkıyor buldugunuz çantalar orjinalse veya yurtdışından getirdiyseniz yapmanız gereken ilk iş motoru çalıştırdıgınız anahtarla çantaları deneyin bakalım içine giriyormu eger içine giriyorsa biz açtırmasını yaparız yeniden bir şifreleme uygulamasıyla arzu ettiginiz gibi uygun maliyetle işinizi bitirmiş olursunuz.

Nissan Micra sustalı anahtar

Nissan micra sustalı anahtar

Nissan`in Micra modelinde 3 tip anahtar kullanılıyor bunlardan bunlardan birtanesi akıllı anahtar dedigimiz smart, birtanesi tombul iki butonlu açma kapama özellikli ücüncü ve son model 2016 yeni Nissan Micra`nın biraz daha keskin dişleri bulunan Juke modeli aynı uzaktan kumandaya sahip taşınması zor oldukça sivri yapısıyla ben dahil herkesi şaşırttı.

Bir kaç gün önce Youtube`de yayınladıgım video konunun en büyük özetidir. Dükkanımıza daha önce yine bu tarz bir işini yaptıgımız müsterimizin selamıyla gelen Kıvanç beyin arabası mis gibi yeni kokuyordu diyebilirim. Buyrun abi sorun ne dedigimde bana gülerek ” maket bıçagımı katlanabilir yapabilirmiyiz 2016 olmuş hala japonlar bu yolda ilerliyor insanı sinir ediyorlar ” dedi. Dogrusunu söylemek gerekirse ürün o gün elimde yoktu hemen sipariş ettim yarın öglen saatlerinde gelecegini söyleyen Kıvanç bey dükkanımızdan mutlu bir şekilde ayrıldı.

 

Nihayetinde sipariş edilen ürün gelmişti gözlerim adeta müsterimizi arıyorda bir çok nissan micra anahtar programladım, kumanda kabı montajı yaptım fakat 2016 Micra ile ugraşmak kısmet olmamıştı.  Saat 12 sıralarında Kıvanç bey geldi, kendisi internette sosyal medyada haber okurken hemen kumandaya giriştim.  İlk baktıgım şey pil kodu idi onu söyliyeyim ” 1620 ” degiştirmesi arkadaki yıldız vidayı söküp kapagın arasına ince bir tornavida sokup ikiye bölünerek gerçekleşiyor.  Konumuza dönecek olursak hemen elimde bulunan nissan micra sustalı anahtar mekanik ucu yani demir kısmı makinaya baglayıp kopyaladım kontakta denedim yukarıdada izleyeceksiniz deyim yerindeyse tıkır tıkır çalıştı hemen ardından kumandaları aktardım gerekli işçilik, kalite kontrol ve denemeleri yaptıktan sonra ürünü teslim ettim. Tabi bu konuyu yazarken kafanıza takılan soruları cevaplarıyla birlikte sizlere sunmadan konumu sonlandırmayacagım.

– Nissan micra aracıma sustalı yaptırmayı dusunuyorum belli bir zaman sonra gevşeme oluyormuş dogrumu ?

İnanın piyasada aynı arabaya ait farklı farklı kalitede dönüstürücüler varki gevşeyenlerine bende şahit oldum fakat bizim kullandıgımız ürünler tüm testleri bizzat kendimiz tarafından yapılan sıkıntı çıkartmayacak kasalara sahiptir.

– Peki arabayı satarken eski haline çevirebilirmiyiz orjinal olmadıgı anlaşılırmı ?

Arabayı satarken tabiki eski haline çevirebilirsiniz ancak bizim yaptıgımız hiç bir sustalı anahtar uygulaması tekrar eski haline çevrilmedi yüzlerce örnegi vardır araştırabilirsiniz.

– Kasko`da sorun yaşabilecegim söyleniyor ne derece dogru ?

Paylaştıgımız videoyu izlediyseniz zaten bunun cevabını kendinizin buldugunu düşünüyorum izlemeyenler içinse logosu, kumandası ve immobilizer çip sistemi degişmediginden kasada Nissan`ın oldugundan hiç bir sorun yaşamayacaksınız.

Sonraki Sayfa »